hazirweb

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Anadolu'da kültürel faaliyetler ve gezi rehberleri


Senior Member

Status: Offline
Posts: 234
Date:
Anadolu'da kültürel faaliyetler ve gezi rehberleri
Permalink   
 


   Yeni bir makalemizden daha herkese merhabalar, bugün sizlerle beraber Türklere yüzyıllarca yurtluk yapmış bir bölgeden yani Anadolu’dan bahsedeceğiz. Anadolu elbette ki tarih boyunca her daim değerli bir bölge olmuştur ki bunun temel sebebi coğrafi konumudur. Anadolu öyle bir yerdedir ki batısında Avrupa, doğusunda Asya ve güneyinde de Ortadoğu’yu barındıran toprakları açısından tam bir köprüdür. Ayrıca unutmadan söylemeliyim ki bu makaleden sonra Doğu Anadolu rehberi konulu makalemi de okumanızı şiddetle tavsiye ederim.

   Öncelikle değinmemiz gereken konu Anadolu’nun yukarıda da bahsettiğim üzere köprü gibi bir bölge olmasıdır. Burada köprüden kasıt Anadolu’nun dışarıdan aldığı göçlerdir. Bu göçlerin toplumsal yapıyı sürekli olarak bir değişime götürdüğü ve diğer bir yandan bu olayın tarih boyunca sürekli olarak yaşandığını düşünecek olursak Anadolu’nun kültürel yapısı hakkında kesin bir yargıya varmak zor olacaktır. Ayrıca bir diğer konu da bu kadar çok topluluğun doğal olarak birbirinden farklı adet, gelenek, görenek ve yapıları sahip olmasını düşündüğümüzde bu topluluklar genel nizamı sağlamak üzere bir yasa tasarısına ihtiyaç vardır.

   Ayrıca eğer ki Anadolu’yu gezecekseniz sizlere bir rehber öncülüğünde bunun yapmanızı tavsiye etmekle beraber sizlere rehber olarak Bilal Çağatay Erentürk’ü tavsiye ederim. Kendisine 0533 517 98 59 bu numaradan ulaşabilirsiniz ve ayrıca internette bu rehberi Erzurum gezisi başlığında görmeniz mümkündür.

   Fakat maalesef ki Türklere kadar hiçbir devlet halklarına karşı bu gereksinimleri karşılamamış bunun tam bir aksi şekilde halklarına karşı çok ağır vergiler uygulamış hatta ve hatta özellikle Bizans İmparatorluğu kendi halklarından olan Ermenileri katletmişlerdir. Bu ve bunun gibi olaylar yüzünden zamanla halk Bizans yönetiminden tam manasıyla nefret eder hale gelmiştir.

   Bu durum her ne kadar çok kötü de olsa dolaylı yoldan Türklerin Anadolu’ya yerleşmesini kolaylaştırmıştır. Bunun şöyle izah edelim. Ortada devletten nefret eden ve yüzyıllarca zulüm altında bir halk var ve bir topluluk topraklarınıza geliyor. Siz de o dönemde halktan bir insan olarak “belki böylesi daha iyi olur” düşüncesiyle bu topluluğun topraklarınıza yerleşmesine tepki göstermiyorsunuz ki Türklerin Anadolu’da yaptıklarını düşünecek olursak bunun ne kadar yerinde bir karar olduğunu görürüz.



__________________
Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.



Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard